tisdag 6 januari 2009

Suddiga bilder och kärleksförklaringarSå här ser Ginny-koftan ut nu. Bilderna är dåliga men batteriet höll på att ta slut i kameran och solen skiner inte idag hemma hos mig. Jag hoppas att flätan syns på bilderna. Snart är jag nere vid ärmhålet och då ska jag försöka ta lite bättre bilder så man ser hur koftan ser ut.

Garnet är loppisfyndat ullgarn, det ljusare bruna är norskt finullsgarn och det mörkare hade ingen banderoll men det känns mer som shetlandsull. 150 g allt som allt för 30 kronor och garnet har fin kvallité och glans. Det här garnet kommer inte att räcka men jag har lite planer för hur jag ska göra i fortsättningen.

Jag är inne på de sista kapitlen på "Halvblodsprinsen" nu, den har verkligen seglat upp som en favoritbok och jag ser verkligen fram emot filmen. När kommer den egentligen, till sommaren?

Det skulle vara roligt att höra lite om vad ni andra tycker om de olika böckerna, vilka favoritkaraktärer ni har och så vidare.

Just nu är som sagt Halvblodsprinsen min favorit, mycket för att säcken börjar knytas ihop men det finns fortfarande många obesvarade frågor. Dessutom bygger den upp många viktiga känslor och stämningar inför Dödsrelikerna. Den outtalade kärleken mellan Ron och Hermione (förövrigt bokseriens finaste kärlekshistoria enligt mig) och hintarna om Snapes förflutna är bara två exempel.

Min favoritperson har alltid varit Lupin, men Luna är underbar och skulle jag vara kär i någon skulle det nog vara Ron (han växer verkligen i den sista boken).

Vem är du hemligt kär i?

2 kommentarer:

 1. Min hemliga förälskelse är Sirius Black, utan tvekan. :) Han är så vild och "scruffy", det gillar jag. Tuff och hård men mjuk inuti.
  Även jag är svag för Weasley-gener, men i tvillingform. :)

  Lupin tycker jag också hemskt mycket om, han verkar vara en sådan bra människa, helt enkelt.

  Luna är så härlig, och jag tycker tjejen som spelar henne är helt perfekt som Luna, verkligen. :-)

  Min favoritbok, det törs jag inte riktigt uttala mig om för det är ett tag sedan jag läste dem. Jag har pluggat så mycket på sistone att jag inte haft tid att läsa så mycket annat än kursböcker, jag har istället njutit av filmerna under mina stickstunder. Bland dem är nog Fenix-filmen favoriten, med Fången från Azkaban tätt efter.

  Första boken och filmen är mysig just för att allt börjar då, men jag tycker om det lite mörkare i de senare böckerna/filmerna. Att det är mer på allvar helt enkelt.

  Och så FIN koftan blir, wow!
  Nu blev jag riktigt inspirerad igen. Jag får nog handla hem lite nytt garn, ändå. Trots mitt tillfälliga köpstopp. (Jag kan ju göra mig av med lite som bara ligger och ligger och ligger.) Jag vill sticka en kofta jag med, men mitt bruna Nature Wool är lite för snyggt. Jag vill ha något lite raspigare till utseendet, något tweedigt - för det känns som det passar bättre i det här sammanhanget. Kanske en mörkgrå eller brun kofta med röda inslag? Hm...
  Jag har kikat lite på Rowan Scottish Tweed, t.ex.

  SvaraRadera
 2. Iiih!
  Jag hittade hit från din Dödergökblogg. Men den här pyssel-HP-stickarkombon var underbar!
  Hamnar lätt bland favoriterna :D

  Din kofta kommer bli sjukt snygg :)

  Min favoritkaraktär har alltid varit snape och McGonagall. Snape för att han alltid var spännande, McGonagall för att hon är tough but fair.;)

  SvaraRadera