torsdag 15 januari 2009

Molly-färger

Här kommer ett litet smakprov på färger jag kommer att använda i Mollys sjal.Dessa tre, chokladbrun, rönnbär och mörkt rött har jag använt hittills. Garnerna är rester från andra sjalar, även om nystanen är pyttesmå innehåller de förvånansvärt mycket garn. Den här bilden är från igår, idag är sjalen lite större, även fast den fortfarande är liten.

Så småningom, när jag har stickat upp mina restgarner, kommer jag att använda dessa garner.Det röda är samma röda färg som jag har som restgarn, i övrigt är det en fin grön färg och en något melerad blå/lila sak.

Jag tycker färgerna och ränderna känns lite Molly Weasley, jordiga färger som passar en rödtopp. :) Jag kan tänka mig henne ha en stor sjal svept runt sig när hon går ut för att mata hönsen... Än så länge är det bara räta maskor och omslag som stickats, men jag funderar på göra någon typ av spetsmönster mot slutet av sjalen. Jag ska bara hitta ett som är tillräckligt rustikt och inte för "spetsigt", jag uppfattar Molly som en praktisk kvinna och ingen prinsesstyp.

Vilka som är mina favoritfigurer i Pottervärlden? Jag är barnsligt förtjust i alla Weasleys (utom kanske Percy som verkar vara en streber), ingen av dem är perfekta men de är charmiga och goda. Andra favoriter är Lupin, Luna och Snape... Och Umbrige är härligt elak. Vad har ni för favoritkapitel i böckerna? Ett av mina favoriter är från första boken, kapitel 5 som heter Diagongränden där Harry besöker just Diagongränden för första gången. Miljöbeskrivningen där är verkligt magisk! :)

4 kommentarer:

 1. Den sjalen kommer att bli fin fin, jag uppfattar Molly på samma sätt men samtidigt är hon nog lite pråligare än vad man kan föreställa sig, hon blir ju väldigt glad över Fred och George presenter tex.

  Hum... favoritkapitel. Det är svårt, det är frestande att säga det allra första i första boken för det slår ann tonen för hela serien.
  Men mitt favoritkapitel är det första kapitlet i Halvblodsprinsen "Den andre ministern". Jag tycker att det är ett lysande sätt att summera , blicka tillbaka och det är så synd om mugglarministern. Han känns som en så hjälplös och ynklig person och det passar boken så bra att börja på det viset.

  SvaraRadera
 2. Härliga färger!

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en fin helg! Du har en utmärkelse att hämta på min blogg/Kramar Tussegumman

  SvaraRadera
 4. Tack Tussegumman och Eva för kommentarerna! (och utmärkelsen!)

  Dödergök: Du har nog rätt, Molly är nog en galant dam i det fördolda. Har man så många barn som hon har blir man nog lätt lite praktiskt lagd. ;) Halvblodsprinsen är en av mina favoritböcker också. Och så gillar jag Fången från Azkaban väldigt mycket också. :)

  SvaraRadera