måndag 5 januari 2009

En kofta till Ginny

Jag kunde inte hålla mig särskilt länge, jag var bara tvungen att sätta igång med ett "Harry Potter"-projekt. Det här ska bli någon slags kofta som Ginny skulle kunna ha på sig under någon Hogsmeadeutflyckt. Jordfärger och flätor passar Ginny bra tycker jag, jag stickar uppefrån och ner och garnet blir div rester och fynd.
Senare ska jag göra en egen variant av Hermiones pärlstickade väska, jag ska bara tänka till lite först.
Ikväll blir det mängder med tedrickning och stickning till "Halvblodsprinsen", jag har halva ljudboken kvar ungefär och imorgon är det söndag så jag får vara vaken hur länge som hellst tillsammans med Harry och de andra. Lyx!

4 kommentarer:

 1. Återigen märker jag att vi har sååå lika smak. :)
  Jag har suttit och funderat på en "Hogsmeade-kofta" hela em! I gråa ullgarnsrester! Med flätor!

  Haha. Det är ju nästan läbbigt. :)

  Jag har dock inte kommit längre än till diverse funderingar. Jag vet inte hur mycket garn jag har som skulle passa. Jag har 3 nystan av lite olika gråa ullgarner (med lite stick-och-kli-varning, tror jag), men det räcker ju inte till en hel kofta till mig inte. Kanske en kofta med korta ärmar?
  Och kanske ränder i en annan färg?
  Vinrött har jag lite, och rött också. Och lejongult kvar från halsduken, fast det är nog bra mycket tjockare, tyvärr.
  Hm...

  (Usch, jag tycker verkligen inte särskilt mycket om att sticka med rester... jag vill hellre köpa nytt... Men nu har jag handlat *hiskeligt* mycket garn i december och januari, redan, så jag borde hålla igen...)

  SvaraRadera
 2. Ulrika! Briljanta hjärnor tänker lika vet du! ;)
  Jag tycker om att sticka med restgarner, jag tycker om utmaningen, ofta blir jag som mest inspirerad av små skvättar med garn.

  Jag sitter med Bonniers stora bok om stickning och försöker komma fram till någonting helt nytt ( iaf för mig), imorgon blir det dagsljusbild. :)

  SvaraRadera
 3. Problemet för mig är att det då blir randigt, och jag är inte så förtjust i randigt ihop med t.ex. flätor. Inte att sticka alltså. Och så är jag hemskt dålig på att veta om garnet ska räcka eller inte.

  Ser fram emot bild på din skapelse!!

  SvaraRadera
 4. Ja, för mig blir det randigt, menar jag, för jag kan inte sticka t.ex. fair isle och dylika färgmönster. Är väl på tiden att jag lär mig men... :-/

  SvaraRadera