fredag 17 juli 2009

Någon mer som sett filmen?

Kom just hem från biografen.

Skulle vara jättekul att höra vad ni andra tycker.

Jag är grymt besviken, men det går säket över efter ett par tittar.
Men hallå de har ju tagit bort allt som är viktigt och bra!

Mycket fint stickat dock som vanligt, mycket inspiration till hösten.

5 kommentarer:

 1. Jag har inte hunnit se filmen än, men jag planerar ett biobesök i helgen. Jag var ganska besviken på förra filmen, för jag hade (trots att jag har läst bok fem många, många gånger) svårt att hänga med i storyn i filmen. Så jag hoppas lite hemligt att den nya filmen ska vara bättre... Jag återkommer med en åsikt när jag sett den! :)

  SvaraRadera
 2. Nu har jag sett filmen!
  Jag gillade filmen, men jag håller helt med dig om att de har tagit bort mycket som är jätteviktigt för hela bokserien och även sådant som är signifikativt för just sjätte boken. Tex början där trolldomsministern träffar mugglarministern, eller när Harry och Dumbledore tittar på olika minnen i minnessållet. Minnet som visar att Voldemort använt sig av reliker från de olika grundarna på Hogwarts fanns ju inte med i filmen, så filmskaparna får ju hitta på något annat sätt att få in det i nästa film...
  Annars fanns det ju faktiskt plats för den unika Potterkänslan i den här filmen, tyckte jag. Förra filmen var mest mörk och fokuserad på att berätta en historia (som den inte riktigt lyckades berätta tycker jag, eftersom jag tyckte den var så hoppig), men den här nya filmen innehöll lite knasiga detaljer, lite mer "miljö" såsom pygmé-puffar (du vet, Ginnys lilla djur), kärleksdrycker, stickade mössor, ugglor i bakgrunden osv. Rowling är ju bra på att beskriva roliga miljöer eller detaljer, sådant som inte är jätteavgörande för historien, men som gör Pottervärlden sååå mysig.
  Vad det gäller det stickade håller jag helt med dig! Flera söta koftor och en fin flätstickad mössa på Herminone. :)

  SvaraRadera
 3. Linda! Kul att höra åsikter från en anann Potter-nörd. Jag har drivit mannen till vansinne med mina analyser av filmen. :)
  Jag är fortfarande besviken men det sk abli kul att se den igen men lite andra ögon. Nu vet jag ju redan att den inte är så som jag ville att den skulle vara.

  SvaraRadera
 4. Hihi, stackars din man... :) Min är en fellow Potternörd, så vi har vältrat oss i magiska diskussioner de senaste dagarna.

  SvaraRadera
 5. Nu har även jag sett filmen, och jag är besviken. Grymt besviken. De har tagit bort det som är viktigt och som förklarar detaljer i nästa film.
  Men, vad som retade mig mest av allt (jag spottade och fräste regält i foajén efteråt) är att de har lagt till scener som INTE finns i boken! Kör till att man inte kan ta med allting i boken (den är ganska lång), det köper jag. Men då tycker inte jag att man istället ska lägga till saker som inte finns i boken och som inte heller hade något diret värde för filmen.

  SvaraRadera