lördag 31 januari 2009

Hej, hej!!




Nu är jag också med, tror jag :) Hade inte fattat att ni andra redan kommit så långt förrän jag anmält mej, men lugn, jag ska hinna ifatt i spurten.









Jag stickar på ett par "Simply Ginny-socks" och är helt betagen i mönstret. Enkelt och stilrent. Att jag dessutom fick ett garn i perfekta färger (tycker jag :) ) när jag beställde ett sockgarnspaket från Garnhärvan, gjorde inte saken sämre. Garnet heter "Fortissima Socka Mexico Color" och kommer från Schoeller + Stahl.

Sen har jag planer på att sticka en "Dobby-Hat" men man kan aldrig ta för givet att alla planer går i lås... (fast jag har ett garn jag skulle kunna använda)


Ha det gott alla HarryPotter-diggare så hörs vi!! / Atti

Gryffindor-inspirerad


Baksidan på min HP-tröja. Nu återstår ärmarna och än har inte någon ljus idé dykt upp men det kommer nog under tiden. Det är 4ply Soft från Rowan och stickor 3.0mm

fredag 30 januari 2009

Horcrux färdiga



Mina Horcrux sockar är nu klara. De är stickade i Opals Dumbledore med rundsticka 2½. 50 gram gick åt. Jag stickade en socka åt gången så jag mönsterpassade inte men det är det ju bara mugglare som ser. Eller hur? Nu är det dags att leta efter ett nytt projekt.

torsdag 29 januari 2009

Väska


Här är mitt första projekt, eller i alla fall garnet till det! Jag har börjat sticka nu, och det blir den här väskan!
Jag använder mig av "skräpgarner" i bomull som jag har haft liggande. Det röda är bra mycket tunnare än det gula, så jag tar det dubbelt, det blir inte helt perfekt ändå, men ändå okej! Sedan stickar jag fram och tillbaka också, inte på rundsticka, för det hade jag ingen som passade! Så, ett litet restprojekt som jag tycker blir väldigt fint!
Jag tänker mig att min dotter när hon blir lite större kan ha den att förvara sin trollformelsbok och sin trollstav i när hon skall ut på magiska uppdrag!

onsdag 28 januari 2009

Hej allesammans!

Men OJ!!!

En sådan massa inlägg, och så mycket det har stickats! Jag trodde liksom inte att det hade kört i gång ännu! Då skall jag hem och börja sticka nu då!
Mitt första projekt skall bli ett restgarnsdito - skall fixa en bild till er!

måndag 26 januari 2009

Hermione


Två stycken Hermione mössor klara.
Nu har jag lagt upp maskor till Slytherin sockorna. Blir en liten stund stickat innan jag drar vidare till jobbet.
Ett himla härligt mönster till mössan.

söndag 25 januari 2009

Ledtråd nr 2

Nu kommer nästa ledtråd till "Nystart". Det verkar skapas för fullt i HP Kalen. Jättekul. Har slappat i helgen med de två första filmerna och kände mig besatt av detaljer varje gång det dök upp något stickat och av alla färger. Nytt sätt att se på filmerna men mycket givande.

Hufflepuff

Eftersom jag själv känner mig som en del av hufflepuff så börjar med ett par vantar med grävlingar på, det är lykkefantens mönster, ni kan kolla på ravelry, där finns de, dock som sockar men det är ju bara att låna diagramet. Weasleytröjan får vänte lite till.

lördag 24 januari 2009

Nu så

Nu har det bruna bottengarnet kommit. Jag beställde Shettlandsull i färg 31 från Yll och Tyll (brunt med skiftningar i gult och orange) och det verkar bli riktigt bra ihop med alla mina andra restgarner.
Så snart jag har stickat färdigt stickningen som det gula och röda nystanet sitter fast i så sätter jag igång. Det blir Shalom Cardigan som utgångspunkt, men med mönsterstickning, några fler knappar och (om jag klurar ut hur man gör) armbågskorta ärmar. Hoppas det är ok att jag använder samma mönster som dig Fröding?

Nu återstår bara en liten fråga, vilket gröna garn ser mest smaragdgrönt ut? Det stora nystanet eller alla de små?

fredag 23 januari 2009

Bättre sent än aldrig!


Igår anmälde jag mig och idag har jag hittat garn och mönster i mina gömmor.

Garnet är Opal Dumbledore och mönstret Horcrux socks. Jag stickade dessa för 2 år sedan och trivs bra med mönstret. Precis som förra gången ska jag göra 2 mönsteromgångar på skaftet.

torsdag 22 januari 2009

Ger upp

Har försökt att sticka Huffle Puff socks för jag tycker dom är så söta, men får inte mönstret att stämma. Har försökt flera gånger.

Är det någon annan som stickat dom och kan förklara hur jag ska göra, 62 maskor som det står att man ska lägga upp stämmer inte när man kommer ner till "fyrkanterna" på sockorna.

Jag har börjat på en tröja i Rowans 4Ply Soft, vilket är ett otroligt härligt merinoullgarn. Utgångspunkten är detta mönster; Shalom Cardigan fast det är lite av ett vågspel eftersom masktätheten i mönstret är 13m/10cm och jag använder 28m/10cm samt att jag gör XL och mönstret är en liten S. Många maskor blir det. Garnet från Jannette Rare Yarn och är provfärg från Rowan som inte finns på marknaden. Mustigt orange.
Hade också tänkt att ha ugglor längst ner på kanten men jag skippar nog det och funderar mest på VAD som kreativiteten kommer att ge....

onsdag 21 januari 2009

1:a objektet klart

Japp, nu är Dark Mark Illusion scarf klar



Hoppas att han som ska ha den blir glad. Jag är ivarje fall glad att bli av med den.
Tänkte börja på ett par Huffle Puff sockor.

Hedwig-mössa


Mitt första projekt är klart! Hedwig-mössa!
Själva flätmönstret till ugglan och idén hittade jag här,
sedan gjorde jag lite ändringar på öronen och resten av mössan.
Använde guld-paljetter till ögon och glaspärla till pupill.
Min bok har kommit och jag bläddrar för att få inspiration till nästa projekt!
Nu ska jag dyka ner i stick-hörnan!

Weasletröjorna

Jag har börjat läsa om böckerna (vad härligt det är att komma tillbaka till Harry Potters värld igen). Nu sitter jag har och funderar över vilka färger som Weasleybarnen har på sina tröjor. I första boken säger Ron att Molly stickar en tröja åt de varje jul och att hans alltid är rödbrun, tvillingarna har varsin blå tröja med gul bokstav på och Harry får en smaragdgrön. Är det någon som vet vilka färger de övriga i familjen har på sina tröjor?

tisdag 20 januari 2009

Mitt Ravenclaw-project



Vet inte riktigt vad det ska bli än - troligen ska jag göra två wrist warmers - fast långa. Och räcker garnet kanske det blir en hel shrug ... eller inte ... kanske repar jag upp och gör nånting helt annat :)

Mjau


Nu är Professor McGonagal i kattversion färdig.


Har lite planer på ev fortsatta Harry projekt, men måste göra lite andra saker färdiga först.
Återkommer om ett tag.

söndag 18 januari 2009

Apropå slipover

Såg Hemligheternas kammare i går och Fred och George hade ett par jättesnygga slipovers på sig. Googlade och hittade de här bilderna, inte bästa kvalite men okej:





Den som har filmen och vill se i bättre färger så är det precis när Harry kommer till The Burrow (Kråkboet? på svenska?) och dom sitter och äter hela familjen. Alltså innan Diagon Alley och Hogwarts.

Snart så påbörjas den

Nu har jag gjort min chart till weasleytröjan som jag skall sticka, nu så är det bara garn som skall köpas och jag kan sätta igång med den, det kommer att bli roligt att sticka den hoppas jag, jag skall väl försöka att göra ett mönster under tiden som jag stickar den också eftersom av någon konstig anledning så verkar det inte finnas just den tröjan på hela vida internet, någon som sett den?
Jag skall läsa en extra gång i boken också så att det blir rätt med färger och så, jag kan inte komma på att de nämner något om själva grundfärgen på den, men det får jag väl reda på ikväll (:
Ulrika har ju även lagt ut frågan angående vilken som är våran favoritkaraktär i Harry Potter böckerna, för mig är det tveksamt, men Hagrid, Luna och Fred är favoriterna tror jag.
Det är roligt att se allt som alla håller på att göra, jätteroligt att se alla ideér som finns ute i sticksverige (:

Liten ledtråd

Det här var så kul med Harry Potter KAL. Inspirationen och kreativiteten fick en nystart, Nystart var ett passande namn. Det ska nog mitt projekt heta. Här kommer en liten ledtråd.

Ok, det blir en katt!

Tack Eva L för din kommentar, det är klart att detta är professor McGonagal. Hade glömt att hon brukar vara katt. Problemet är löst. Om det inte helt plötsligt förvandlar sig tillbaka till en uggla blir stickningen en katt.

lördag 17 januari 2009

En förtrollning


Det måste vara en förtrollad stickning jag har.Var helt inställd på att göra en uggla, men ju mer jag stickar och sammanfogar så blir det en katt. Sitter och funderar på om det är Hermiones (vet inte om namnet stavas så, har ingen bok i närheten) katt, har något minne av att hon har en kisse, som Ron misstänkte hade jagat bort hans råtta.

Ska fortsätta sticka och se vad det blir.

Allt "Harry Pottrande" här har gjort att jag också börjar få lust att läsa böckerna igen, eller kanske titta på filmerna från början.

Dark Mark Illusion scarf

Marina, min dotter började sticka denna till sin kille och jag tyckte den var så häftig så jag började sticka en likadan fast med andra färger. Den är till en kompis till Marina. Ända nackdelen med halsduken är att det är akrylgarn jag stickar i, har svårt att förklara varför men jag gillar inte 100% akrylgarn. Men det är svårt att hitta enfärgat garn som inte är akryl, sen får det inte vara sticksit.


Halvklar

Ena Errol-vanten är klar. Snabbstickat när jag fick till rätt storlek på stickorna. Provlappen måste varit förtrollad och lurade mig ordentligt.

Min favorit har alltid varit Snape och då allra mest i filmerna. Misstänkte från början att hans roll inte var den man skulle förledas att tro och visst var det så. Jag lipar inte ofta när jag läser, men sista boken var svårt tårdrypande för mig. Ännu värre när jag lyssnade på den på väg till jobbet med buss...
Ska göra färdigt Errol två så fort som möjligt. Mitt nästa projekt kommer från den onda sidan... Om jag hittar rätt färger vill säga.

fredag 16 januari 2009

Ravenclaws färger

I dag har jag varit och shoppat garn. Var så sugen på att fylla på mitt förråd och gick till garnaffären (som vi mirakulöst nog har i denna lilla håla trots att vi nästan är utan butiker). Det var härligt att gå och klämma och känna.

Hade läst på innan om Ravenclaws färger och att det är olika i boken (blå och brons) och i filmen (blå och silver). Givetvis är jag ett "äkta HP-fan" och valde att gå efter boken och inte efter filmen. Jag köpte till slut Tuva från Marks och Katten i två färger som jag tror kan vara okej. "Lånar" denna sidas bilder - Jag köpte färgerna 1937 och 1947. Vad tror ni?

Nu behöver jag bara bestämma vad jag ska sticka av garnet. Mot Ravelry och söka på felt :)

Podcast och andra länkar

Jag håller på att lägga in lite HP-länkar i högerspalten här.

Tipsa gärna om ni vet någon bra/kul/intressant HP-relaterad sida!

Efter mycket velande

Nu är jag också med i detta, vad kul det ska bli!
Funderar i banorna kring en slipover/väst till famljen Weasley, ett plagg som i tur och ordning ärvs av alla barnen Weasley.
Jag tänker mig någonting brunaktigt, med inslag av gul röda toner och blått. Som Dödergök uttryckte det tidigare en blandning av alla Mollys restgarner som finns i garnkorgen, överblivna efter Weasley tröjorna.
Dessvärre räcker inte mina egna restgarner utan jag måste beställa lite mer (saknar den så viktiga grundfärgen brun)

Mina favoriter i Harry Potterböckerna - Molly, Fred, George och Ginny (därav slipovern)

Sorteringshatten

Glömde bort min självklara favorit - sorteringshatten!

Det finns ju många såna på nätet, men här är ett exempel:


Which Hogwarts house will you be sorted into?



Så det blir alltså blått och bronsfärgat garn för min halsduk :)

Länk-tips!!

Till er som tänkt göra en tröja, så kan denna länk vara till stor nytta;

http://www.knittingfool.com/pages/topdown.guest.cfm

torsdag 15 januari 2009

Molly-färger

Här kommer ett litet smakprov på färger jag kommer att använda i Mollys sjal.



Dessa tre, chokladbrun, rönnbär och mörkt rött har jag använt hittills. Garnerna är rester från andra sjalar, även om nystanen är pyttesmå innehåller de förvånansvärt mycket garn. Den här bilden är från igår, idag är sjalen lite större, även fast den fortfarande är liten.

Så småningom, när jag har stickat upp mina restgarner, kommer jag att använda dessa garner.



Det röda är samma röda färg som jag har som restgarn, i övrigt är det en fin grön färg och en något melerad blå/lila sak.

Jag tycker färgerna och ränderna känns lite Molly Weasley, jordiga färger som passar en rödtopp. :) Jag kan tänka mig henne ha en stor sjal svept runt sig när hon går ut för att mata hönsen... Än så länge är det bara räta maskor och omslag som stickats, men jag funderar på göra någon typ av spetsmönster mot slutet av sjalen. Jag ska bara hitta ett som är tillräckligt rustikt och inte för "spetsigt", jag uppfattar Molly som en praktisk kvinna och ingen prinsesstyp.

Vilka som är mina favoritfigurer i Pottervärlden? Jag är barnsligt förtjust i alla Weasleys (utom kanske Percy som verkar vara en streber), ingen av dem är perfekta men de är charmiga och goda. Andra favoriter är Lupin, Luna och Snape... Och Umbrige är härligt elak. Vad har ni för favoritkapitel i böckerna? Ett av mina favoriter är från första boken, kapitel 5 som heter Diagongränden där Harry besöker just Diagongränden för första gången. Miljöbeskrivningen där är verkligt magisk! :)

Planeringen klar

Japp nu är jag klar, planerna alltså. Jag har funderat länge och väl och som en ledtråd kan jag tala om att mitt projekt utspelar sig under de åren vi inte vet något om. Ni vet i sista boken hoppar det ju fram en bra bit. Vad hände på skolan då......Någon som är nyfiken??
Nu ska här bara försöka få fram rätt modell....

Favoriter i Harry Potter-världen och byte

Dödergök skrev i början här och undrade lite över våra favoritfigurer i Harry Potter-världen, vi kan ju ta upp det igen nu när vi har blivit fler.

Så, vilka är era favoriter? Berätta! :-)

Så undrar jag också om ni är intresserade av någon slags Harry Potter-inspirerat byte lite längre fram? Kom gärna med idéer och förslag i så fall.

I valet och kvalet

Jag har inte bestämt ännu vad för slags kofta jag ska sticka av mitt Felted Tweed. Jag ska suga på karamellen ett tag till.

Under tiden funderar jag på att börja på min Juliet. Jag har tänkt sticka den länge, och jag tycker den passar bra här för jag tycker den känns lite Luna-aktig den med. :-)
Jag har en hög färgglada Tuva-nystan hemma (turkos) som jag tänkt använda.

Det blir inte så mycket stickat just nu, det är mycket jobb och ett väldans pluggande, men en stund då och då lyckas jag klämma in i alla fall.

Och så vill jag passa på att säga att det är så roligt att så många gått med här!

Mössan färdig

Det gick undan. Mössan var lätt att sticka och det blev en massa slötittande på TV i morse. Så här blev min Dobbymössa:

Väntar också!

Jag har beställt samma bok och är så nyfiken på vad som finns i den!
Den var inte i posten i dag - men har jag tur - så kanske i morgon!
Fram tills dess blir det lite UFOn som ska bort.

Mösstart och bokväntan

Jag har börjat på Dobbymössan i dag. Jag gör den i Carolina, så den blir kanske lite mindre än originalmönstret. Kanske blir det en barnmössa? Vi får se.

Annars så väntar jag på den bok jag beställde i går. Hoppas den hinner komma denna vecka, men det är nog tveksamt.

onsdag 14 januari 2009

En kofta till Ginny Weasly

Nu är den klar, Ginnys lilla kortärmade kofta. Varenda maska är stickad samtidigt som jag lyssnat på Halvblodsprinsen och Dödsrelikerna. Jag har i sann Molly-anda ( iaf föreställer jag mig att hon skapar sina mästerverk genom att dyka ner i sin restgarnskorg) använt restgarner och loppisfynd och som kronan på verket har den fått riktigt gamla pärlemoknappar.
Det här var ett väldigt roligt och kravlöst stickprojekt och nu kan jag känna mig Weasly-mysig när hellst jag behagar. Mer info om garn och stickor kommer att finnas på min blogg inom de närmaste dagarna.

Nästa Harry-stickning blir en pärlstickad väska jag ska bara klura lite till.



Hej alla

Nu har Hedwig varit här och meddelat att jag är med, KUL. Nu ska här planeras garn och mönster. Vi ses igen

tisdag 13 januari 2009

Massor......

av häftiga mönster finns det som är Harry Potter relaterade, så jag var ju bara tvungen att vara med på detta. Har redan två saker som jag vet att jag ska göra, men hittar säkert fler.
Bilder kommer när jag väl börjar.

En socka klar

Nu så är första sockan klar. Bild kommer när även andra sockan är klar. Sedan ska väl mina torra fötter få det skönt i ett par Horcrux socks stickade i Austerman Step:-)

Stickorren är med

Harry Potter måste ju stickas till!
Jag vet inte vad ännu, men jag får se vad ni gör så kommer det nog någon bra idé.

Smakprov

En blixtbild tagen från toastolen med kattlåda och allt nere i vänstra hörnet.
Snart kommer det bättre bilder, jag lovar.
Borde jag flytta om knapparna så att de små är längst upp och inte huller om buller som nu?

Dobbymössa

Jajamensan! Nu ska det bli av - det var evigheter sen jag skrev ut mönstret på Dobby Hat, men inte kommit till skott. Denna KAL var perfekt för mig! Har ett par "hemliga vantar" att göra klar först, sen ska jag kolla igenom om jag har garn eller om jag måste handla.

Ska erkänna att jag inte sett senaste HP-filmen än, trots att vi köpte den samma dag den kom ut. Är en stor älskare av böckerna, men filmerna är en besvikelse. Men nu ska jag nog ta en HP maraton och fokusera på stickade prylar i filmen. En ny dimension som inte är utforskad än.

Och vad gäller Luna Lovegood så tänker jag på månar och stjärnor (beror nog på namnet) och så rädisor (örhängena).

Bestämt mig

Nu har även jag bestämt vad jag ska sticka i denna Kal.
Det kommer att bli en Hermione's Cable & Eyelet Hat
och även ett par Slytherin Instarsia Socks till minste sonen.
Har börjat lite på mössan men lagt den åt sidan en stund har lite mer brådskande saker att göra först.

måndag 12 januari 2009

Molly's sjal och Umbrige's muddar

Medan jag och min sambo (som heter Ola och som äger den här sidan som kanske kan gillas av er Potter-fans) åkte ner till Skåne i helgen lyssnade vi lite på Krister Henrikssons inläsning av "Harry Potter och Dödsrelikerna" och spånade lite stickidéer (nej, Ola stickar inte, men han kan ha ganska roliga idéer ibland) till denna trevliga KAL. Jag har nu bestämt mig för att sticka två saker. För det första blir det en randig trekantssjal med någon typ av mönster i mjukt grönt/rött/brunt/lila passande Molly Weasley och för det andra ett par muddar som Professor Umbridge skulle avguda! (Här skulle det varit garnbilder om inte Blogger varit så ondskefullt motsträvigt och vägrat ladda upp bilderna.) Garnet till sjalen har jag hemma, men muddarna kräver dock ett garninköp. Jag hade tänkt mig bege mig till Helylle i helgen som gick, men tyvärr fick jag feber och låg mest stilla och halvsov. Jag återkommer med bilder på halvfärdiga alster! :) Det är så kul att se bilderna på allas halvfärdiga/snart klara saker.

Dripp och dropp


Ginnykoftan hänger på tork i badrummet, när den har droppat ifrån sig lite ska den blockas med fast men varsam hand. Sen blir det bilder må ni tro.

söndag 11 januari 2009

Snart så är Dobby sockorna klara

Nu så saknas bara foten, den kommer väl så småningom, jag tror nästan att jag skall sticka ett par till mig själv också (:

torsdag 8 januari 2009

Rutor

Det blir flera små rutor i mitt HP-projekt.
Vill bara visa en liten bild på hur det ser ut just nu.
Det mörka till vänster är en del av huvudet och det till höger ska bli kropp om ett tag.

Fru Fröding är med...


Jag har beställt 4ply soft från Jannette Rare Yarn http://www.jannettesrareyarns.co.uk/index.asp

En kompott av rosa,brunt,svart och blått och som grundfärg orange. Nog borde man få till en riktig tantig/damig/tjejig tröja UTAN att man ser ut som Rons mamma??

Endera lägger jag mig i smyg och kollar in era försök innan jag börjar,eller så kör jag för fullt redan för start..

Har tänkt mig lite ugglor i bården och så några ränder, vad finns mer man mixa in??

Utmaning

Hejsan!
Nu ska jag också kasta mig in i Harry Potters stickvärld!
Vet inte ännu vad jag ska göra, men det kommer väl.
Det finns ju en hel del inpiration på nätet!
Är väldigt förtjust i Hedwig, så det kanske blir något med henne på!

Testing, testing

Idag kom Rowan Felted Tweed som jag beställt. Mmmmums! :-)

Jag har ägnat mig åt lite teststickning. Inte så snyggt rent tekniskt, jag var lat och stickade pytteprov så det var svårt att få det lagom spännt, men jag ville mest testa färgerna tillsammans.

Jag vet inte alls än vad jag ska sticka för modell eller mönster, jag måste klura lite på det. En kofta stickad uppifrån och ner är allt jag vet än så länge. Några alternativ jag funderar på är:

Smalrandig

Bredrandig

Brun bas med mönstrat ok

Jag är väldigt sugen på flätor, men jag vet inte riktigt hur jag ska få till det med både ränder och flätor. Det kanske blir för mycket?

Inte har jag bestämt vilka färger jag ska ha med, heller. (Obeslutsam är mitt namn, haha.)
Brunt som bas blir det i alla fall, plus något av: rött/grönt, rött/grått eller grått/grönt.




Garn!

Nu har mitt garn kommit med raketpost från Garnhärvan.

Två härvor Mirasol Miski, 100% baby lama. Kommer klappa dom tufsiga, det är så mjukt! Nu ska jag bara sticka på så jag får loss rätt stickor. Räknar med start i helgen.

Bellatrix strumpor i Harry Potter garn

I julklapp fick min bror Hedwig strumpor i Dumbeldore garn och min far Phenneus strumpor i vanligt enfärgat opalgarn. Nu håller jag på med Bellatrix strumpor i Harry garnet till min brors flickvän. Det kommer vara mitt projket under denna KALen. Om de blir klara snabbare än KALen så får vi se sen vad det blir då =)

onsdag 7 januari 2009

Garntrassel och riva upp

Det är inte så hemskt som rubriken låter, men en del ihopsyningar och sedan upptagning av sömmarna igen har det blivit allteftersom ugglan tar form i mitt huvud, tyvärr dyker det upp nya idér med jämna mellanrum...
Skrev i förra inlägget att den skulle göras i gråmelerat garn men nu har jag också lagt till lite mörkgrått Opalgarn som låg och skräpade i klädammaren.

Har en prototyp av ena stycket på kroppen klart och ska försöka forma till ett passande huvud.

Bild kommer i nästa inlägg.

Horcrux socks

Så var det bestämt och startat också för den delen. Det blev ett par Horcrux socks som första objekt. Stickar dem i Austerman Step på stickor nr 2,5. Men jag tycker de blir väl korta i skaftet så jag funderar på att lägga på en mönsteromgång till innan jag går över på resårmönstret igen.




På bilden har jag redan stickat färdigt mönstret och ska börja på 13 varv resår och därefter börjar hälen. Som ni ser är det inte mycket att komma med till skaft ännu. Jag tycker om hyfsat långa skaft.

Jag vet vad jag skall göra

Jag håller evigt på med mina Dobby-sockor, jag hade tänkt att bli klara med dem, med mönster och så också innan KAL-en sätter igång, men just nu så vill inte min högerarm vara med alls, jag har väl överansträngt den eller något.
Jag skall i alla fall sticka en Weasley tröja till min pojkväns lillasyster, det blir antingen den med kvicken eller med lejonet på till henne. Draken kommer också så småningom, jag skall bara finna inspiration till denna och då blir det nog till mig själv :D
Här är den weaselytröjan som jag har stickat och är klar med i alla fall:
F:et står för Fia vilket min bästa kompis som äger den nu heter och modellen är min pojkvän som inte har bröst och inte riktigt fyller ut tröjan som jag önskat (:

Koftan växer

Kul att vi blivit fler här på Harry Potter KAL-bloggen, det ska bli jättespännande att se alla projekt växa fram. Så här ser min kofta ut nu, nederdelen kommer att bli randig i bruna och lila nyanser, jag har tänkt att jag bara ska använda mig av garnskvättar som jag har hemma, vi får se hur långt det räcker.

Count me in:-)

Fast jag vet inte vad jag ska sticka ännu. Finns många saker jag vill göra. Men det lutar åt strumpor. Förresten sitter vi just nu och tittar på filmerna igen. Har precis sett nr nu. Blir nog nästa till helgen.

Spontananmälan

Jag såg HP-KAL:en och anmälde mig bums! Om jag vet vad jag ska sticka? Näe... Men det löser sig säkerligen. :) Jag älskar i alla fall HP-böckerna och har stickat en del Potter-relaterade saker tidgare. Nu ska jag grunna lite på vad jag vill sticka den här gången.

tisdag 6 januari 2009

Symboler?

Nu är mina lila vantar färdiga och redo att broderas på. Men vad ska jag brodera? Har ni något förslag?

Vantarna är alltså tänkta "åt" Luna.
Det är så länge sedan jag läste den boken, men i mitt huvud dyker det upp astrologi och liknande - stämmer det? Eller tänker jag på något helt annat?

Koftan igen


Så här långt har jag kommit nu, jag har satt upp ärmmaskorna på en tråd och jag har stickat ihop livet. Det ljusare bruna garnet är slut nu och jag funderar lite på hur fortsättningen ska se ut. Jag ska ta fram mina restgarner och fundera lite.
Jag är nöjd med att jag lyckats få till en rundad halskant fast jag stickar uppifrån och ner, den ser lite konstig ut nu men jag ska sticka på någon slags kant innan jag är klar.

Ugglepost


Mitt Harry Potter projekt har startat.
Just nu är det en samling rutor.
Garnet är ett gråmelerat akrylgarn som blev köpt 2007 på Hemköp i Avesta. Minns inte namnet, ska berätta när jag hittar ett nystan med banderoll.
Tanken är att färgskiftningarna ska ge sken av olilk färgade fjädrar.
Fortsättning följer, kanske med ugglepost.

Garn beställt!










Nu har jag beställt garn till någon slags kofta. Jag har inte funderat så mycket längre än till garn- och färgval, men det blir alldeles säkert en kofta stickad uppifrån och ner, så mycket vet jag.

Garnet då - det blev Rowan Felted Tweed (ääälsklingsgarn) från Garnkorgen. Jag har beställt det brunaktiga (145 Treacle) och det röda (150 Rage). Det gröna (161 Avocado) har jag ett par nystan av redan. (Tack Maria för att jag fick låna bilderna!)

Nu ska jag "bara" fundera ut hur koftan ska se ut. Hm...

Nu är jag med!

Hej alla,
de ska bli skoj med Harry Potter.
Vet inte riktigt vad jag ska sticka, men de löser sej säkert, ska titta lite på Stickamerasidan där var ju lite länkar.

Återkommer senare.
Ha de så gott så länge.
Eva.

Suddiga bilder och kärleksförklaringar



Så här ser Ginny-koftan ut nu. Bilderna är dåliga men batteriet höll på att ta slut i kameran och solen skiner inte idag hemma hos mig. Jag hoppas att flätan syns på bilderna. Snart är jag nere vid ärmhålet och då ska jag försöka ta lite bättre bilder så man ser hur koftan ser ut.

Garnet är loppisfyndat ullgarn, det ljusare bruna är norskt finullsgarn och det mörkare hade ingen banderoll men det känns mer som shetlandsull. 150 g allt som allt för 30 kronor och garnet har fin kvallité och glans. Det här garnet kommer inte att räcka men jag har lite planer för hur jag ska göra i fortsättningen.

Jag är inne på de sista kapitlen på "Halvblodsprinsen" nu, den har verkligen seglat upp som en favoritbok och jag ser verkligen fram emot filmen. När kommer den egentligen, till sommaren?

Det skulle vara roligt att höra lite om vad ni andra tycker om de olika böckerna, vilka favoritkaraktärer ni har och så vidare.

Just nu är som sagt Halvblodsprinsen min favorit, mycket för att säcken börjar knytas ihop men det finns fortfarande många obesvarade frågor. Dessutom bygger den upp många viktiga känslor och stämningar inför Dödsrelikerna. Den outtalade kärleken mellan Ron och Hermione (förövrigt bokseriens finaste kärlekshistoria enligt mig) och hintarna om Snapes förflutna är bara två exempel.

Min favoritperson har alltid varit Lupin, men Luna är underbar och skulle jag vara kär i någon skulle det nog vara Ron (han växer verkligen i den sista boken).

Vem är du hemligt kär i?

Byte?

Är ni intresserade av någon slags Harry Potter-swap?

Luna-vantar på gång



















Detta ska bli ett par Luna-inspirerade vantar tänkte jag.
Vanliga, "släta" tumvantar som jag sedan ska brodera någon slags symboler på.
Broderierna blir silvergråa tror jag.

Det lila garnet till vantarna är Tuva från Marks & Kattens. Snabbstickat, mjukt och gosigt!

Och jag är sååå sugen på att se just The Order of the Phoenix-filmen och så har vi lånat ut den! Aaaah!!